20200908_180550

Kétféle pécsi szülő létezik, aki tudja ki Hoppla, és aki meg fogja tudni gyermeke 3-6 éves kora között, hogy ki is az a híres pécsi nyuszi.

Rengeteg csodás helyet rejt a város, amit érdemes mindenkinek a saját szemével látnia. Mutatunk nektek a pár izgalmas helyet az igazi „hoppla útvonalról”, ami mindennap, minden időben tartalmas szórakozást nyújthat az egész család számára.

Egy kis útbaigazító segítség 😊

Zsolnay Kulturális Negyed, Bóbita Bábszínház. Kellemes zöldövezet, a gyerekek szerint szuper játszótérrel, izgalmas előadásokkal és finom sütivel, (az anyukák szerint kiváló kávéval!).

Forrás: bartoserika.hu

Visszafelé a Zsolnay Negyedből, kipróbálhatjuk mindenki nagy kedvencét a városnéző kisvonatot. De ne lepődjünk meg, ha most nem a hörcsög vezeti majd.

Megérkezve a belvárosi forgatagba mindenképp érdemes útba ejteni a csodálatos Székesegyházat, a Káptalan utcán átsétálva, a Széchenyi teret, a Dzsámit, ami magában egy szelet történelem egy kis tudománnyal és kultúrával megfűszerezve.

 

Forrás: bartoserika.hu

Tettye téri romok, Pintér Kert: Különleges virágok, még különlegesebb szobrok a hatalmas fák árnyékában. A romok önmagukban minden gyerek számára sok titkot rejtenek, a legizgalmasabb „játszótér” mindegyik között. Kedves Szülők megpihennétek a játszóterezés után? Keressétek meg Tüke Borházat, ahol egy pohár csodás pécsi fehérbor vagy éppen egy finom étel, vagy kávé társaságában ki lehet pihenni a fáradalmakat.

 

Oszd meg te is!

Ez is érdekelhet

Minden, amit a Márton-napról tudni szeretnél

Közeledik november 11-e, Márton-nap, amikor szinte mindenki libát eszik majd és borral öblíti le azt. Ilyenkor a pécsi éttermek is egészen speciális ajánlatokkal rukkolnak elő, érdemes minél hamarabb asztalt foglalni,

3+1 tipp – Őszi kirándulós bakancslista Pécs környékén

Ha hétvégi kikapcsolódási lehetőséget keresel és a kulturális programokat vegyítenéd egy kis őszi sétával a természetben, majd lazításként megkóstolnál egy jó vörösbort valamelyik kiváló pincészetben, akkor Pécs és környékének felkeresése

Pécs legendás helyeinek nyomában…. a LAKATFAL

Ha bárkinek feltesszük a kérdést, hogy miről ismerik/ szeretik Pécset, a legtöbb embernek a Dzsámi a Széchenyi Tér és a Tv-torony mellett beugrik a lakatfal is. A „mi kis lakatfalunkat”

TOP 3 sörös hely a városban

Szívesen innál egy finom sört a nyári melegben? Ülnél a Széchenyi téren napsütésben vagy inkább félárnyékban a teraszon? Mutatunk neked 3 helyet, amelyet sörkedvelőként nem hagyhatsz ki, ha nálunk jársz!