pecsnyitva-husito-programtippek

Semmi sem hozza jobban a nyár hangulatát, mint egy forró nap. Vagy mégsem? A hőség beindult, itt az ideje néhány hűsítő programtippnek! Pécs egy olyan város, amely tele van remek helyekkel, ebben a nyári hőségben pedig hűsítő tippeket is kínál a kánikula ellen. Maradj hűvös és aktív ezen a nyáron is a következő pécsi tippek segítségével:

Nyár esti borkóstoló az Eleven vinotéka&bár kerthelyiségében

Az Eleven különleges étterme Pécs szívében található, a Széchenyi téren. A belvárosi hangulat nyári pezsgését egy kellemes kerthelyiségben élvezheted finom bor és ételpárosításokkal. Az Eleven abban tér el a hagyományos éttermektől, hogy ez vinotéka és borbár, számukra a magas minőség, a kulináris élmények és a kiemelkedő borok jelentik az alapot. Ezen kívül hetente változó kínálat és napi ajánlatok is várják az ide betérőket. Nyáron meghosszabbított nyitvatartási idővel: keddtől szombatig 10-23 óráig várnak.

Abaliget

A Pécstől alig 20 kilométerre lévő Abaliget közkedvelt kiránduló- és üdülőhely a hűsítő programtippek kihagyhatatlan eleme. Az Abaligeti cseppkőbarlang 12,6°C-os átlaghőmérséklete garantálja a hűs programot. A barlang 97 %-os páratartalmú levegője és a benne található gyulladáscsökkentő kalcium-ionok a légúti, allergiás és asztmatikus betegségekben szenvedőknek hoznak enyhülést. A Mecsek egyik legismertebb és legnépszerűbb természeti látnivalóját régebben a világ száz természeti csodája közé is sorolták a víz eróziós tevékenysége által alakított formavilága következtében. Az Abaligeti-barlang a Mecsek hegység leghosszabb, patakos barlangja a nyári hőségben a fantasztikus látvány mellett hűsítő kikapcsolódást is nyújt.

Múzeumok

Csobbanj a pécsi kulturális életbe, olyan programokkal, mint a Japán tárlat a Zsolnay Múzeumban, ahol megcsodálhatod a gyár és a család gazdag japán tematikájú forrásait. Ismerd meg a japán művészeti alkotások szokatlan kompozícióit, az ecsettel „rajzolás” lendületes vonalasságát, a kissé idegen színkombinációkat. Kulturális program folytatásaként ajánljuk továbbá a Papnövelde utcában található Modern Magyar Képtárat, ahol remek állandó kiállítás mellett több időszaki tárlat, például a Lantos Ferenc 150 művéből álló válogatás, vagy a Pictores minores nevet viselő egyedülálló magángyűjteményt tekintheted meg. Ha már belevágtál a kulturális programokba, akkor a Baranya Aranya kiállítást sem hagyhatod ki, hiszen itt olyan kora avar kori leleteket van lehetőséged megtekinteni, amit baranyai területen tártak fel.

Tettyei Mésztufa-barlang

Listánk utolsó szereplője is egy ízig-vérig hűsítő program, hiszen a Tettyei Mésztufa-barlangban a hőmérséklet télen-nyáron egyaránt 14°C. Ez a barlang egy tízezer éves egyedülálló geológiai képződmény. A járatokat az évszázadok folyamán mesterségesen kibővítették, további folyosókat vájtak ki a hegy belsejében, kisebbfajta labirintusrendszert létrehozva. A barlangban az élmény része a kiállítás: látványos animációk, grafikák, installációk mutatják be az alsó-triásztól napjainkig terjedő időszakot, a barlang keletkezését, természeti adottságait. A program alatt tehát nemcsak kellemes kikapcsolódásra lelhetsz, hanem ismereteidet is bővítheted, átélheted az időutazás hangulatát. A misztikus, föld alatti üregrendszer minden egész órában induló, 45 perces élményszerű vezetés keretében látogatható.

Oszd meg te is!

Ez is érdekelhet

Limitált kiadású Pécsi sörök, nem csak gyűjtőknek!

Ismerd meg Pécset és gasztronómiai életét a Pécsi söröd társaságában. 2022. július 26-tól különleges limitált kiadású köntösben kapható a Pécsi Prémium Lager sör, amely a meseszép városunk felfedezésére csábít. A

TOP 3 hely Pécsen, ahol remek balkáni grillételek várnak

Ropogós, fűszeres, ízletes ételek, tradicionális balkáni ízek. Elhoztuk nektek a TOP 3 pécsi éttermet, ahol  széles a kínálat. Ha ti is imádjátok a balkán konyha jellegzetes, parázson sült húsok ízét, a zöldségek