Augusztus 15-16.
10:00-19:00

Idén nyáron a #pécsnyitva kampány égisze alatt augusztusban felpezsdül a Káptalan utca. Ennek keretében hagyományteremtő szándékkal útjára indítjuk a Design Liget – kreatív alkotótér és művészpiac projektet a Mediátor Egyesület és a ZSÖK közös szervezésében.

Célunk a Baranyában tevékenykedő képző- és iparművészek, formatervezők, designerek termékeinek, márkáinak, kollekcióinak bemutatása, népszerűsítése. Az eseményre meghívott 20 kiállítónak lehetősége lesz Pécs belvárosában szélesebb közönség előtt megismertetnie termékeit, tevékenységeit. Vannak tervezők, aki már régóta jelen vannak a lokál piacon, mint Gajcsi Blanka ötvösművész, Bubreg Balázs, Noto vagy a Monge, de lesznek feltörekvő designerek is, mint a Kiss design vagy a the Mirror Concept tervező párosa. Az alkotók mellett helyi design boltok és kreatív design műhelyek is képviseltetik magukat, mint a Monocrome, a Design Patika, a Drukker vagy a Dancsi műhely. Az egyetem formatervező és tervezőgrafika tanszék fiataljait is szeretnénk minél szélesebb körben bevonni. Fontosnak tartjuk a környezettudatos szemléletet, ezért a Ligetben újrahasznosított technikával készült termékek is megtalálhatóak lesznek.

A piactér mellett változatos tematikájú kreatív kézműves foglalkozások színesítik a programot. Ezek a workshopok amellett, hogy alkotási folyamatokat, technikákat tesznek elérhetővé, egyfajta tudásmegosztást, kapcsolódást, párbeszédet is generálnak.