Pécs legendás helyeinek nyomában…. a LAKATFAL

pécs lakat_kicsi

Ha bárkinek feltesszük a kérdést, hogy miről ismerik/ szeretik Pécset, a legtöbb embernek a Dzsámi a Széchenyi Tér és a Tv-torony mellett beugrik a lakatfal is.

A „mi kis lakatfalunkat” számos legenda és „leg” lengi körbe: Magyarországon a legelső, a legnagyobb, a legszerelmesebb. Ha történetét vizsgáljuk akkor is sok elméletet találunk a régi leírásokban. Valaki szerint sikeres érettségit ünneplő diákok kezdték, szerelmüket-szeretetüket kifejezni vágyó emberek, összetartozásukat megerősítő csoportok. De tekinthetünk úgy is a lakatfalra, mint sorvezetőre, ami összeköti a belváros legszebb helyeit, épületeit. Végül is ennyi év távlatából nem is a története fontos, hanem a jövője, vigyázzunk rá, szeressük és vigyük tovább.

Manapság már nemcsak a szerelmesek, a ballagó diákok, hanem a turisták is szívesen állítanak emléket ilyen formában a Pécsen eltöltött napoknak. Jelenleg három lakfal található a belvárosban, amiből egy kültéri installációs is. Az egyik a Janus Pannonius utca 4. számú kanonoki ház nyugati oldalfalában, a következő a Janus Pannonius utca 8. számnál, a harmadik pedig Sétatér keleti végén, a Káptalan utcánál található.

Ha már a legendáknál tartunk akkor sétánk során ne felejtsük el megtekinteni városunk többi „legendáját” is, mint a Széchenyi teret, a Dzsámit, a Székesegyházat és nem utolsó sorban a Csontváry Múzeumot.

És ha mindent megnéztünk, akkor tehetünk is egy lakatot e- szép nap emlékére a lakatfalra. 😊

 

Oszd meg te is!

Ez is érdekelhet

Minden, amit a Márton-napról tudni szeretnél

Közeledik november 11-e, Márton-nap, amikor szinte mindenki libát eszik majd és borral öblíti le azt. Ilyenkor a pécsi éttermek is egészen speciális ajánlatokkal rukkolnak elő, érdemes minél hamarabb asztalt foglalni,

3+1 tipp – Őszi kirándulós bakancslista Pécs környékén

Ha hétvégi kikapcsolódási lehetőséget keresel és a kulturális programokat vegyítenéd egy kis őszi sétával a természetben, majd lazításként megkóstolnál egy jó vörösbort valamelyik kiváló pincészetben, akkor Pécs és környékének felkeresése

TOP 3 sörös hely a városban

Szívesen innál egy finom sört a nyári melegben? Ülnél a Széchenyi téren napsütésben vagy inkább félárnyékban a teraszon? Mutatunk neked 3 helyet, amelyet sörkedvelőként nem hagyhatsz ki, ha nálunk jársz!

TOP 3 mentes hely Pécsen

Ételérzékeny vagy? Tudatosan étkezel? Ha esetleg mindkettőre fontos odafigyelned ajánlunk neked 3 szuper helyet a városban, ahol bűntelenül élvezheted az ízeket!   Szafi Smart Shop Király utca A hely, ahova