Pécs Positive

Pécsiségek

Kiemelt ajánlatunk

Pécsről Pécsieknek. Pozitívan.

Rólunk

A Pécs Pozitív célja, hogy egy olyan, alulról formálódó közösséget hozzunk létre, ahol újra felfedezhetjük városunk előnyeit, báját, pozitív oldalát, nem palástolva a negatívumokat sem. Hisszük, hogy ha mi pécsiek is meglátjuk, újra felfedezzük mindazt, ami a városunkat különlegessé teszi, az apró kincsektől, eldugott helyektől, a már talán túlságosan is hozzászokott épületekig, azáltal az idelátogató barátainknak, esetleges üzleti partnereinknek, turistáknak is egy pozitívabb, bensőségesebb, csodákban gazdagabb várost tudunk bemutatni.

Természetesen nem mehetünk el szó nélkül a város negatív oldala mellett sem, azonban úgy gondoljuk, ha a városiak is többet tudnak meg szűken vett hazájukról, azáltal apróbb lépésekben javítani tudunk a megítéléseken, élhetőbb várossá téve Pécset.

Olyan közösséget szeretnénk építeni, ahol civilek, turisztikai szakemberek, a város gazdasági szereplői is megtalálják a helyüket, mindenféle kötöttség nélkül, játékosan. Havonta Pécs kvízt tartunk, ahol mindenki összemérheti tudását, kötetlenül szórakozhat, miközben egyre többet tud meg Pécsről.

Másik fontos eleme a közösség építésünknek, a tematikus séták, amik mindig egy adott téma mentén végigkalauzolják a résztvevőket a város nevezetes és kevésbé nevezetes pontjain. Sokan tudjuk, hogy a Szentháromság szobrot a Széchenyi téren a pestis járvány emlékére állították, de azt már sokkal kevesebben, melyek voltak azok a házak

Elérhetőség

pecsturizmus@gmail.com