Zsolnay Kulturális Negyed

Pécsiségek

Kiemelt ajánlatunk

Pécs megannyi látnivalója közül kiemelkedik a Zsolnay Kulturális Negyed. Itt élt és alkotott egykor a porcelángyártásról ismert Zsolnay család.

Rólunk

Világhírű kerámiagyáruk területén új tartalommal, méltó módon él tovább a Zsolnay örökség egy gyönyörűen felújított, 5 hektáros területen. Összesen 15 védett műemlék épület és 88 köztéri Zsolnay-szobor díszíti a festői parkokat, sétányokat.

A Negyed a Zsolnay-örökséget bemutató unikális kiállítások otthona. Amerikából tért haza dr. Gyugyi László gyűjteménye, egy több mint 700 kerámiatárgyból álló tárlat, amely a Zsolnay Aranykora címet viseli. A legkorábbi Zsolnay-termékeket a Rózsaszín kiállítás vonultatja fel, s e kettőt egészíti ki a Család- és Gyártörténeti kiállítás. A gyártás kulisszáiba ad bepillantást a Látványmanufaktúra és eredeti pompájában tekinthető meg a Zsolnay Mauzóleum, a család nyughelye, ahol 42 oroszlán őrzi az eozin titkát.

A múlt megőrzése mellett a kortárs szórakozás is helyet kap, ezt szolgálja a Pécsi Galéria m21 és a népszerű E78 koncertterem. A látogatók a Kézműves boltok utcájában különleges helyi termékek közül válogathatnak, illetve megpihenhetnek a hangulatos kávézókban és éttermekben. A gyerekeknek is kínál érdekességet a Negyed: szabadtéri játszóterek, természettudományos kalandok, a Bóbita Bábszínház és a Planetárium várja őket.

Elérhetőség

Zsolnay Negyed
+3672500350
info@zsn.hu