Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Balfácánt vacsorára

2020.11.02. @ 19:00 - 20:30

Díszlettervező: Horesnyi Balázs

Jelmeztervező: Horváth Kata

Rendezőasszisztens: Ahmann Tímea

Súgó: Juhász Piroska

Ügyelő: Háber László


Szereposztás

Pierre: Józsa Richárd

Francois: Lipics Zsolt

Christine: Györfi Anna

Marléne: Stubendek Katalin

Cheval: Urbán Tibor

Leblanc: Vidákovics Szláven

Archambaud: Rázga Miklós

A Pécsi Nemzeti Színház és a Pécsi Nyári Színház koprodukciója
Az előadás időtartama: 2 óra (egy szünettel)
A milliomos könyvkiadó – Pierre Brochant – és unatkozó barátai különös vacsorákat szerveznek: mindenki hoz magával egy balfácánt, és aki a legnagyobbat hozza, jutalmat kap. Nagy formátumú hülyét találni persze rettenetesen nehéz, de az este különlegesnek ígérkezik: a tökkelütött búgócsigagyűjtő után a megszállott makettépítő, Francois Pignon személyében fölbukkan a láthatáron egy világbajnok barom. Az előjelek azonban nem kedvezőek: Brochant úrnak egy rossz mozdulattől becsípődik a dereka, felesége váratlanul lelép, de mielőtt a sorozatos csapások miatt a meghívást lemondhatná, a balfácán megérkezik, és ami még nagyobb baj: nagyon lelkes. Egy biztos: ez a vacsora örökre emlékezetes marad.
A Balfácánt vacsorára! című komédia 1993-ban íródott, és a párizsi Varieté színház színpadán mutatták be Claude Brasseur és Jacques Villeret közreműködésével, Pierre Mondy rendezésében. Franciaországban hatalmas sikert aratott, így Dilisek vacsorája címmel a filmváltozat is hamarosan követte a színházi premiert.
Ajánló
A baráti társaságban elköltött könnyű, jó borokkal tálalt vacsoránál talán egy jobb dolog létezik: ha mindezt színház után fogyasztjuk el. Ez a francia vígjáték nem fekszi meg a gyomrunkat, de a rekeszizmainkat biztosan megdolgoztatja. Jó szórakozást kívánok hozzá mindenkinek!
Mikes Márk, sommelier, gasztroblogger
A szerző és darab jogainak képviselője a „L’Agence DRAMA” – 24 rue Feydeau 75 002 PARIS www.dramaparis.com – Magyarországi partner: Hofra Színházi és Irodalmi Ügynökség (www.hofra.hu)

Részletek

Dátum:
2020.11.02.
Időpont:
19:00 - 20:30
Esemény kategória:
Honlap:
https://www.pnsz.hu/szindarab/balfacant-vacsorara/290

Helyszín

Pécsi Nemzeti Színház