Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Mobil

2020.10.21. - 2020.11.10.

etűdök egy témára
Saját ötletéből, színészi improvizációk felhasználásával írta: Funk Iván
Figyelem! Felhívjuk arra érzékeny nézőink figyelmét, hogy az előadásban stroboszkópot használunk.

Rendező: Funk Iván
Az előadás időtartama: 2 óra 10 perc, egy szünettel

A mobiltelefon behálózza életünket, megváltoztatja a kommunikációnkat, koncentrációnkat, az információ befogadását, elemzését, szabadidős és tanulási tevékenységeinket, művészethez való viszonyunkat és így tovább. Nem túlzás azt állítani, hogy ez az eszköz mára életünk minden területére kihat. Életkortól, társadalmi és anyagi helyzettől függetlenül mindannyiunk létét befolyásolja, kinek könnyebbé, kinek nehezebbé téve azt.

Az előadás kísérletet tesz arra, hogy színházi szemszögből fogalmazza meg és ábrázolja azokat a generációs és kulturális ütközőpontokat, amelyek ennek az új kommunikációs eszköznek a megjelenése óta egyre élesebben kirajzolódnak. Teszi mindezt úgy, hogy sem humorban, sem klasszikus „nagyjelenetekben” nem szenved hiányt a néző. Tehát aki eljön az előadásra – és nem fél kikapcsolni mobilját –, az készüljön fel arra, hogy szórakozás közben esetleg ráismer önmagára, valamely családtagjára, barátjára vagy egy-egy klasszikus drámai hősre/hősnőre.

 „Mobil!
Provokál és irritál, nevel és mindenhol utolér.
Behálóz és függővé tesz.
Életet ment és megsegít.
Se veled, se nélküled.
Mobil!
Te uralsz engem vagy  én…”

Páva Péter, a Pécsi Tankerületi Központ igazgatója

Az előadásban részletek hangzanak el Shakespeare: Hamlet valamint Rómeó és Júlia című műveiből, Arany János fordításában.

Külön köszönet a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma, a Mohácsi Kisfaludy Károly Gimnázium, a Kodály Zoltán Gimnázium, a Széchenyi István Gimnázium és a Pécsi Művészeti Szakgimnázium tanárainak és diákjainak.

2020. 10. 21. | 19:00
2020. 10. 22. | 19:00
2020. 11. 10. | 19:00

Részletek

Kezdés:
2020.10.21.
Vége:
2020.11.10.
Esemény kategória:

Helyszín

Pécsi Nemzeti Színház