Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Pirogránit Esték: Olasz ária- és dalest

2020.09.27. @ 19:00 - 21:00

Zsolnay Negyed – Pirogránit udvar

Olasz ária- és dalest – az olasz zene gyökerei és kiteljesedése.

Az olasz opera  zeneisége, mindig is magában foglalta és felhasználta a folklór zenei elemeit. Az olasz zene olyannyira élő, hogy a népzene motívikus jellemzői tökéletesen átitatják az opera zenei eszköztárát. Ismeretlenül szinte nem lehet megmondani, hogy éppen egy olasz dalt vagy egy opera részletét halljuk. Ugyanaz a szenvedély, az a harsány kifejezés,  mint ahogy mindannyiunk elképzeléseiben él az olasz habitus mediterrán túlfűtöttsége. Estünket ennek a zenei világnak a felkutatására szenteljük és örömünkre szolgálna megosztani önökkel ezt a valóban páratlan, hívogató, és andalító élményt.

Ódor Botond tenorista 2014-ben klasszikus gitárművész diplomát szerzett, 2017-ben pedig  operaénekesi diplomáját vehette át. Azóta énekelt Európa számtalan nagyvarosában (Berlin Amsterdam, München stb.), de koncertezett Pekingben is. Jelenleg a bécsi Theater an der Wien szólistája. Nemzetközi koncerttermek és operaházak meghívott énekese.

VIII. Nemzetközi Simándy József Énekverseny 1.díj

Armel Operafesztivál és Verseny — ARTE Közönségdíj, 2017

Ari Kupsus Ösztöndíj — 2016

Armel Operafesztivál és Verseny — A zsűri különdíja, 2016

Átütő Tehetségek Ösztöndíj, tehetségkövet, Pécsi Tudományegyetem — 2013

Szigeti Karina szoprán a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen végzett 2017-ben, azóta több sikeres előadás résztvevője. Énekelt Freiburgban, Augsburgban, Brémában valamint Kyotoban, Japánban is. Az amerikai bemutatkozási lehetősége a koronavírus miatt tolódik.

Mester Dávid (zongora) jelenleg is a Liszt Ferenc Zeneakadémia hallgatója, idén szerezte meg második diplomáját klasszikus zongoraművészként.  Korábban, 2017-ben alkalmazott zeneszerzésből diplomázott. Az egyetem mellett 2016 óta dolgozik  zenész-zeneszerzőként. Zeneszerzőként az anyaszínház (Vígszínház) mellett, írt kísérőzenét a Thália színház, Recirquel, Magyar Turisztikai Hivatal, a Kolozsvári Állami Magyar Színháznak, Noir színháznak, emellett filmzenéket és egyéb reklámzenéket is szerzett.

2000 Ft ZsÖK NKft.

 

Részletek

Dátum:
2020.09.27.
Időpont:
19:00 - 21:00
Esemény kategória:

Helyszín

Zsolnay Negyed – Pirogránit udvar