Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Recirquel

2020.09.12. @ 19:00 - 21:00

A világhírű újcirkusz társulat először látható Pécsett!

A nemzetközi hírű, hazai újcirkusz-társulat, a Recirquel 2018 augusztusában a világ legnagyobb művészeti fesztiválja, az Edinburgh Festival Fringe keretében mutatta be My Land című produkcióját, ahol a kritikusok véleménye alapján több ezer produkció közül a legjobbnak bizonyult. A Vági Bence által rendezett, hét világklasszis ukrán artistát felvonultató, a kortárs táncot a színházzal és a cirkuszművészettel ötvöző előadás az emberiség gyökereit, az ember és anyaföld közötti örök kapcsolatot állítja fókuszba és jeleníti meg egy illúziókkal teli térben. A cirkuszt, a kortárs és klasszikus táncot, a mozgásművészettel és a színházzal ötvöző alkotás egy új előadóművészeti műfaj, a ’cirque danse’ kiteljesedése. De nemcsak műfaji szempontból tekinthető unikálisnak a produkció, ugyanis ez a Recirquel első darabja, amelyben kizárólag külföldi vendégművészek szerepelnek. Vági Bence rendező hét, zsánerszámában nemzetközileg is kimagasló ukrán artistát hívott meg, és az ő személyes élettörténetüket – hagyományokat, szabadságot és szerelmet – kutatva hozták létre a produkciót.

A My Land hazai bemutatója 2018 októberében volt a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál programjában, a Müpa Budapest Fesztivál Színházában.

Előadók:

Artisták: Rodion Drahun, Roman Khafizov, Sergii Materynskyi, Yevheniia Obolonina, Andrii Pysiura, Mykola Pysiura, Andrii Spatar

Alkotók:

Zene: Szirtes Edina Mókus, Terjék Gábor
Népzenei szakértő: Both Miklós
Cirkuszszakértő: Kristóf Krisztián
Művészeti tanácsadó: Illés Renátó, Zsíros Gábor
Tervezőmérnök: Tárnok Zsolt
Technikai vezető: Vladár Tamás
Jelmez: Kasza Emese
Fény: Lenzsér Attila, Pető József
Hang: Terjék Gábor
A koreográfus munkatársa: Maday Tímea Kinga
A rendező munkatársa: Schlecht Aliz
Rendező, koreográfus, látvány: Vági Bence

Official trailer: https://vimeo.com/281440733

www.recirquel.com
www.facebook.com/Recirquel/
www.instagram.com/recirquelcompanybudapest/

Részletek

Dátum:
2020.09.12.
Időpont:
19:00 - 21:00
Esemény kategória:

Helyszín

Pécsi Nemzeti Színház