Loading Program

« Összes Program

  • This event has passed.

1713, a pestis éve – Tematikus városi séta

július 26, 2021 @ 4:30 du.

Igazán időszerű program, amelynek során megismerkedhetünk a 300 évvel ezelőtti járványkezelés gyakorlatával, avagy hogyan birkózott meg az ekkortájt számos csapást túlélő Pécs a történelem egyik legpusztítóbb fertőzésével, a pestissel. „Dark tourism”, azaz a sötét turizmus hazánkban ritkán előforduló műfaja. Beleélhetjük magunkat a 18. század eleji polgárok hétköznapjaiba, amelyeket a halálos kór árnyékában töltöttek és levonhatjuk a következtetéseket, hogy vajon mennyivel járunk előrébb a 21. században. Megismerkedhetünk korabeli gyógymódokkal, kiderül mennyibe került az élet és mik voltak a leggyakoribb nevek, és foglalkozások

Tudnivalók

A túra időtartama kb. 90 perc, hossza kb. 2 km. A bejárt út akadálymentesnek tekinthető, nagy része a történelmi belváros gyalogosövezetén át vezet, lépcső nincs az útvonalon. Teljesen szabadtéri program, a jelenlegi körülmények között maximum 30 fős csoportok számára, távolságtartás és maszkviselés mellett javasolt. Témájából adódóan a séta első sorban felnőtteknek ajánlott, de részt lehet venni rajta gyerekekkel is, mivel a vezetés jelmezes, stílusa színpadias, humoros. Gyerekek részvétele esetén alsó korhatár kb. 6-7 év, tehát iskolás kor.

A séták fix időpontokban indulnak, de előzetes jelentkezéshez és átutalással történő jegyváltáshoz kötöttek

Jelentkezni legkésőbb a séta időpontját megelőző nap 18.00 óráig a teljesszivbolpecs@gmail.com e-mailcímre küldött üzenetben lehet, név és résztvevői létszám, illetve a számla kiállításához szükséges információk magadásával. A jelentkezésre rövid időn belül megküldött válasz-e-mailben megkapja a résztvevő az utaláshoz szükséges adatokat (bankszámlaszám és jegyár), utalást követően pedig az elektronikus számlát.

A séta ára 2500,- Ft/fő, 10 fő feletti csoportok esetén 2000,- Ft/fő.

A séták előre meghirdetett napokon indulnak 16:30-kor.                                            

Legközelebbi időpont: július 26.

Bővebb információ: +36 20 347 1323

Teljes Szívből Pécs | Facebook

Részletek

Date:
július 26, 2021
Time:
4:30 du.
Program Címkék
, , , ,
Esemény Honlapja