Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

LOKART, az első pécsi képzőművészeti fesztivál

július 15 - július 18

Kiállítások, szakmai beszélgetések, kreatív alkotóprogramok, művészeti piac és számos kísérőprogram – ez várja a látogatókat július 15–18. között a belvárosban, az első pécsi képzőművészeti fesztiválon.

A LOKART során a Pécsi Galériában és a Művészetek és Irodalom Háza Martyn Ferenc Galériájában nyíló kiállításokon mutatkoznak be a helyi alkotók, akik a mozgás témára kiírt művészeti pályázatra jelentkeztek.

A kiállítóterek a fesztivál ideje alatt este 10 óráig tartanak nyitva.

A fődíjról és a kritikusok díjáról szakmai zsűri dönt.

A szakmai beszélgetések 3 téma köré összpontosulnak. A közönség betekinthet a kortárs művészet és művészeti magazinok kulisszatitkaiba; szó lesz a főváros és vidék kapcsolatáról a kortárs képzőművészet dimenziójában; valamint izgalmas beszélgetést hallhatunk a modern kori műgyűjtésről és műkereskedelemről.

Szentgróti Dávid látványfestést tart; az alkotás örömét pedig a változatos gyermek- és kézműves programokon a legfiatalabbak is megízlelhetik, megismerkedve a mozgás, a ritmus és képzőművészeti alkotások kapcsolatával.

Hallható lesz a Művészeti Kar elektronikus zenei műhelyének koncertje, és különleges, megfizethető árú műalkotások közül válogathatunk a művészeti piacon.

Az ingyenes fesztivál célja, hogy a belváros szívében felhívja a figyelmet a város nemzetközi szinten is rangos képzőművészeti életére.

A teljes programsor ide kattintva böngészhető.

Részletek

Kezdés:
július 15
Vége:
július 18
Esemény címkék:

Szervező

ZsöK Nkft.

Helyszín

Pécsi Galéria, Martyn Ferenc Galéria, Jókai tér-Ferencesek utcája