Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Pirogránit esték: Juhos együttes

június 24 @ 9:00 du. - 10:30 du.

Zsolnay Negyed – Pirogránit udvar

Esőhelyszín: E78 – Koncertterem

Az esőhelyszín kizárólag védettségi igazolvánnyal látogatható!

A Juhos Együttes a 2006-ban alakult, a tagok többsége a Somogy Táncegyüttesben táncolva kezdett ismerkedni a népzenével. Az elmúlt 15 évben gyűjtésekből, archív felvételekből és a magyarországi moldvai népzenészek jeles alakjaitól tanulva igyekeztek elmélyülni a moldvai népzene és néptánc hagyományaiban. Rendszeres táncházat alapítottak Kaposváron, és rengeteget jártak Dél-Dunántúlon és tágabb Magyarországon zenélni, pár éve pedig ők képviselték Magyarországot egy Izsevszkben tartott finn-ugor találkozón.

Visszatérő vendégei az egyházaskozári Csángó Bálnak. Egyházaskozár egy Baranya megyei település, melyre a II. világháború után moldvai csángókat telepítettek be Romániából, így az a különleges helyzet alakult ki, hogy a 70-es években még itt is lehetett moldvai anyagot gyűjteni olyanoktól, akik kint születtek és fiatalon telepedtek át Kozárra.

A Juhos Együttes fő profilja a táncház, de alkalmanként koncerteket is adnak, kísérnek moldvai koreográfiákat. Az együttes sokszor szerepelt népzenei válogatás lemezeken, első önálló lemezüket 2015-ben adták ki Juhos és sirített tánc címmel.

Jegyár: 500 Ft

Támogatja az NKA.

Szervező: ZsÖK NKft.

Részletek

Dátum:
június 24
Időpont:
9:00 du. - 10:30 du.
Esemény címkék:
, , ,

Szervező

ZsöK Nkft.

Helyszín

Zsolnay Negyed – Pirogránit udvar