Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Plakátok/Posters 7×75 – 75 éves grafikusművészek kiállítása

május 21 - július 18

Árendás József, Baráth Ferenc, Felvidéki András, Gyárfás Gábor, Molnár Gyula, Helényi Tibor és Pinczehelyi Sándor grafikusművészek közös, 75. születésnapi kiállítása.

A csillagok különös együttállása, hogy a magyar plakátművészet kiemelkedő alakjai közül hatan – Árendás József, Baráth Ferenc, Felvidéki András, Gyárfás Gábor, Molnár Gyula, Pinczehelyi Sándor – épp az idén töltik be 75 életévüket, és ugyancsak most lenne 75 éves Helényi Tibor is (1946. február 18. – 2014. február 8.), akire a kiállításon bemutatott munkáival emlékezünk.

Vannak, akik a kiállítás ideje alatt, mások előtte vagy utána ünneplik 75. születésnapjukat, ám életkorukra mindannyian fittyet hányva, a klasszikus plakátművészet hagyományait követve – de mindig meg is újítva, a fejlődő technika feltételekhez igazodva, naprakészen felelve korunk kihívásaira és aktuális kérdéseire – folyamatosan alkotnak. Egész életművük és a kiállításon bemutatott munkáik is kiváló példái a plakátművészet halhatatlanságának és korszerűségének. Hiszen a plakátművészet az egyik legpopulárisabb műfaj, amely folyamatosan szem előtt van, üzeneteket közvetít, ám ahhoz, hogy hatásos eszköze legyen a kommunikációnak, e képekkel túlterhelt világunkban mindig meg kell találnia a formát, amely a leghatékonyabb eszköze lehet az üzenet közvetítésének: figyelemfelhívó, szellemes, kevés eszközzel sokat mondónak kell lennie. Az m21 Galériában bemutatott plakátok kiemelkedő példái mindenek. A plakátkiállítással a Pécsi Galéria Plakátok/Posters kiállítás-sorozata is méltó folytatásra talál.

Jegyárak: 1000 Ft, Diák, nyugdíjas: 700 Ft

A kiállítás védettségi igazolvány bemutatásával tekinthető meg!

Részletek

Kezdés:
május 21
Vége:
július 18
Esemény címkék:
, , , ,
Esemény Honlapja

Szervező

ZsöK Nkft.

Helyszín

Zsolnay Negyed – m21 Galéria