Események betöltése

« Összes Események

Trónok Harca Pécsett – Tematikus városi séta

július 17 @ 9:30 de. - július 26 @ 9:30 de.

Olyan tematikus séta, amelynek során a résztvevők Pécs történelméhez kapcsolódó középkori történetekkel ismerkednek a meg, amelyekben annyi az aljasság és az erőszak, hogy könnyedén szolgálhattak volna alapul bármelyik Trónok Harca epizód forgatókönyvéhez. A séta kronológiai vonalon haladva 500 éves időszakot ölel fel a kora árpád-kortól egészen a török hódoltság előestéjéig, miközben bemutatja Magyarország legteljesebben fennmaradt középkori épületegyüttesének, a püspökvárnak felépülését, amely a történelem megpróbáltatásai, ostromok, fosztogatások és a fejlődő haditechnika tűzében edződött és vált egyre védekezőbbé, rezilienssé.

Tudnivalók

A túra időtartama kb. 90 perc, hossza 1-1,5 km. A bejárt útvonal lépcsőfeljárókon is átvezet, emiatt nem tekinthető akadálymentesnek. A séta teljes egészében szabadtéri program, maximum 30 fős csoportok részére, maszkviselés, illetve távolságtartás mellett javasolt. A program témájából adódóan gyakoriak az elbeszélésekben az erőszakos momentumok, illetve megjelenik Janus Pannonius pajzán költészete is, emiatt elsősorban felnőttek, vagy 16 éven felüli középiskolások számára ajánlott.

A séták fix időpontokban indulnak, de előzetes jelentkezéshez és átutalással történő jegyváltáshoz kötöttek

Jelentkezni legkésőbb a séta időpontját megelőző nap 18.00 óráig a teljesszivbolpecs@gmail.com e-mailcímre küldött üzenetben lehet, név és résztvevői létszám, illetve a számla kiállításához szükséges információk magadásával. A jelentkezésre rövid időn belül megküldött válasz-e-mailben megkapja a résztvevő az utaláshoz szükséges adatokat (bankszámlaszám és jegyár), utalást követően pedig az elektronikus számlát.

A séta ára 2500,- Ft/fő, 10 fő feletti csoportok esetén 2000,- Ft/fő.

A séták előre meghirdetett napokon indulnak 09:30-kor.                                             

Várható időpontok: Július 17, 26.

Bővebb információ: +36 20 347 1323

Teljes Szívből Pécs | Facebook

Részletek

Kezdés:
július 17 @ 9:30 de.
Vége:
július 26 @ 9:30 de.
Esemény címkék:
, ,
Esemény Honlapja