Civil Közösségek Háza – Gebauer Galéria

Az egykori ódon kanonokház falai között meghitt, hangulatos enteriőrben, a faragott korlátú lépcsőház belső tere és a két terem adja a kb. 24 képre terjedő bemutatóteret.

Olyan munkákat állítanak ki, amelyek egy-egy sajátos terület bemutatásával érdekességet jelenthetnek a vizuális neveléssel foglalkozó pedagógusoknak és a nagyközönségnek egyaránt. A Gebauer Galéria nem a szó hagyományos értelmében vett kiállító terem, hanem ennél jóval több. Egy közösségi hely, ahová az emberek kiállítást nézni is jönnek, egy olyan hely, ahol a mindennapi élet a kiállító teremben a műalkotások között zajlik. Ettől a kiállítások légköre melegebbé, családiasabbá válik, a művész pedig a kiállítás idejére ennek a „családnak” a tagja lesz.

Kiállításainkon neves kortárs alkotók művei mellett a pályakezdő generáció tagjainak friss és fontos munkáit mutatjuk be, figyelemmel az őket érő motivációkra és inspirációkra. A városhoz, megyéhez kötődő, vagy országosan, nemzetközileg is ismert, innovatív művészek bemutatása egyaránt szerepel kiállítási koncepciónkban.

A kortárs alkotók áttekintő, vagy kísérleti műveinek bemutatásával erősíteni szeretnénk a kapcsolatot a Civil Közösségek Háza – a befogadó intézmény – látogatói, az itt megforduló, művészetekre fogékony közönség és az értékes kortárs művészet között. Az alkotó művészek sokrétű társadalmának is találkozó helye a galéria. Kiállításokhoz kapcsolódó szakmai beszélgetéseken, tárlatvezetéseken pedig a közönség megismerheti a művek mögött rejlő alkotói folyamatokat, a művészek motivációit, élményeit impulzusait, az alkotás rejtélyeit.

CÍM: 7624 Pécs, Szent István tér 17.

Telefon: 06 72 215 543

E-mail:info@ckh.hu