Duna-Dráva Nemzeti Park

„Pécs Nyitva” kedvezmény a Pintér-kert Arborétum és a Tettyei Mésztufa-barlang látogatóinak

A Pintér-kert Arborétumot közel 100 évvel ezelőtt Pintér János nyugalmazott banktisztviselő hozta létre. Az arborétum alsó része gyűjteményes kert, örökzöldekkel, védett növényekkel. A látogatók kanyargós utakon, lépcsőkön haladva barangolhatják be a kertet, megcsodálva a fás- és légyszárú növényeket, a két kis tavat, valamint a Nagyharsányi Szoborparkban készült műalkotásokat. A kert felső része a jellegzetes mecseki karsztbokorerdő látványát kínálja a vendégeknek, első számú attrakciója a természetes vegetáció és a városi panoráma.

A Tettyei Mésztufa-barlang egyedülálló geológiai képződmény. Az üregrendszer a mintegy tízezer éves mésztufában alakult ki. A barlangban berendezett kiállítás első része látványos animációkkal, grafikákkal, installációkkal mutatja be a barlang és közvetlen környezete keletkezésének folyamatát. A kiállítás második felének középpontjában a történelmi és kultúrtörténeti vonatkozások állnak. A misztikus, föld alatti üregrendszer minden egész órában induló, 45 perces élményszerű vezetés keretében látogatható.

A „Pécs Nyitva” akció keretében a két bemutatóhely kedvezményes áron látogatható. „Pécs Nyitva” kombinált felnőtt belépő: 1600 Ft/fő. „Pécs Nyitva” kombinált diák belépő: 1300 Ft/fő (14 éves kortól). „Pécs Nyitva” kombinált nyugdíjas belépő: 1300 Ft/fő (nyugdíjas igazolvánnyal). „Pécs Nyitva” kombinált gyermek belépő: 1100 Ft/fő (6-14 éves korig).

Részletekhttp://bit.ly/dunadravapecsnyitva