Pagony Mesebirodalom

Pagony Mesebirodalom programja július 4-én:

10.00–11.30 Ringató gyerekkoncert, zeneovi és családi táncház

Néhány hónapos kortól 3 éves korig várja a kisgyerekeket, anyukákat, apukákat, nagyszülőket László Virág fuvolatanár egy játékos, énekes foglalkozásra.

László Virág – fuvola, gitár, László-Varga Judit – hegedű, Grász-Szily Boglárka – furulyák, ütőhangszerek, Sándor-Hidvégi Zsuzsi – brácsa, Szabó-Beck Angéla – fuvola, gitár

A Ringató kisgyermekes családoknak szóló zenei program, alapítója Gróh Ilona. A Ringató nem előadás, legfőbb üzenete a szülők számára, hogy mindenki képes énekelni, szabadon játszani gyermekével, vagyis dalokkal, mondókákkal és érintéssel minden szülő képes pozitív hatást kiváltani a gyermekénél, ez pedig segíti a korai kötődés kialakulását, megalapozza a stabil szülő-gyermek kapcsolatot.

10.30–12.00 Ismerd meg a segítő kutyákat, akikkel könnyebben megy még a tanulás is!

Bemutatkozik az Élethíd Segítő Kutya Alapítvány és a Bella Tanoda. Terápiás és segítő kutyák bemutatója. Ismerd meg Bellát, Zoét és Angyalt, a három terápiás kutyát, akik a Bella Tanodában nap mint nap sok kisgyereknek segítenek az iskolára való felkészülésben és a fejlesztésükben.

11.30–15.00 Pagony játszóház

15.30–16.30 Rajzolj egy krumplit Agócs Írisszel

Az egyik legnépszerűbb illusztrátor megmutatja, hogy mindenki tud rajzolni és egy krumpliból is lehet lajhár, elefánt vagy jegesmedve. Ragadjunk ceruzát mi is és rajzoljunk önfeledten, könnyedén Írisz vezetésével. Közönségtalálkozó és közös rajzolás Agócs Írisszel.

16.30–17.00 Zenés délután Villuth Andrással

Villuth András nagy sikerű gyerekfoglalkozásokat tart a Pécsi Pagonyban. Ismerjétek meg Ti is András bácsi gitárjátékát és lazuljatok egyet a kellemes dallamokat hallgatva.

A picik garantáltan ropni fogják a táncot!

17.00–18.30 MeseTérKép mese- és kézműves alkotófoglalkozás

Mesealapú kézműves workshop.

Utazz el velünk Dániel András mesekönyveinek varázslatos világába, ahol felkattintjuk a kedvenc kapcsolónkat, felhőtaxiba szállunk és meg sem állunk az Öreg Dióig.

10.00–19.00 Arcfestés, csillámtetoválás Gulyás Gabriellával