Pécsi Galéria

A Pécsi Galéria bő négy évtized alatt a hazai és a nemzetközi művészeti élet jelentős találkozópontjaivá vált, méltó módon reprezentálva Pécs és Baranya művészeti, kulturális életét.

Több mint 40 évvel ezelőtt 1977-ben, a Színház téri Hírlap-olvasóban hozta létre Pécs Város Tanácsa az első kortárs művészetet bemutató kiállítóterét, melynek vezetésével Pinczehelyi Sándort bízta meg. A Széchenyi téri kiállítótermet Pécsi Galéria névvel 1979-ben adták át, így 1981-ig már két helyszínen rendeztek tárlatokat.

1984-ben a Pécsi Kisgaléria megnyitásával új helyszínnel bővült az intézmény, ez 1997-től önálló intézményként működik. A Pécsi Galéria és Grafikai Műhely évente 20-22 kiállítást rendezett, ezen kívül az ország és Európa számos országában szervezett bemutatókat. Tematikus kiállításai (Nő/Woman, Rajz/ Drawing, Vonal/Line, A természet/The Nature stb.), alkalmazott grafikai (Plakátok/Posters), valamint építészeti és design tárlatai országos és nemzetközi hírnévre tettek szert.

A a Pécsi Galéria az ezredforduló táján több változáson ment keresztül, megszűnt a Pécsi Kisgaléria, ugyanakkor 2010-ben egy reprezentatív kiállítótérrel, az m21 galériával bővült az intézmény.

Kiállítások, szakmai beszélgetések, kreatív alkotóprogramok, művészeti piac és számos kísérőprogram várja a látogatókat július 15–18. között  az első pécsi képzőművészeti fesztiválon többek között a Pécsi Galériában is! További információért kattints ide!