Pécsi Nemzeti Színház

A Pécsi Nemzeti Színház 1895. október 5-én nyitotta meg kapuit a Bánk bán című darabbal. Az épület 90 évig szolgálta Pécs és a térség színház szerető közönségét. 1986-ban kezdődött meg felújítása. Az 5 éven át tartó felújításnak köszönhetően korszerű, több szín megjelenítésére alkalmas forgószínpadot, új fény-, hang-, és videórendszert szereltek be, valamint egy 4 részben süllyedő zenei árkot is kapott.

  1. nyarán ismét felújították az épületet. Többek között megújult a teljes homlokzat és az épület belseje. A Nagyszínházon kívül a Kamaraszínházban, az N. Szabó Sándor kamarateremben és a Pécsi Horvát Színházban is tartanak bemutatókat.

A Pécsi Nemzeti Színház vezetése nagy gondot fordít arra, hogy a színházművészet területén a legkülönbözőbb műfajokkal megtalálja, és nézői sorába invitálja közönségét. Külön hangsúlyt kapnak a fiatalok ízlésformálását szolgáló ifjúsági előadások.

“Minőséget minden műfajban!” – vallja Lipics Zsolt Jászai Mari-díjas színművész, a színház 2021-ben megválasztott igazgatója.

“A minőség a pécsi színházi hagyományok tisztelete, a megújulás a nyitás szándékával együtt!”

CÍM: 7621 Pécs, Színház tér 1.

Telefon: +3672512660

E-mail:info@pnsz.hu