Selyemfestő kert

Pécs nyugati felén, napsütötte dombtetőn nyitotta meg Melegh Andrea a Selyemfestő Kertjét, ahol a résztvevők kipróbálhatják a selyemfestést.

Személyes visszaemlékezések alapján a Pécs nyugati felén, a Patacs és Rácváros feletti dombokon tenyésztettek az ötvenes–hatvanas években selyemhernyókat. „Halványulnak az emlékek ennyi év távlatából. A hernyók nyüzsögtek és zabáltak. Aztán egyszer csak elkezdték a gubókat maguk köré tekerni. Majd amikor már mind betekert, jöttek értük és elvitték.”

Ezen a napsütötte dombtetőn, külterületen található a 2020-ban megnyílt Selyemfestő Kert. Melegh Andrea selyemfestő irányításával a résztvevők kipróbálhatják az alapvető selyemfestési technikákat. Madárcsicsergés és kabócazene hallatszik, kellemes szellő lengedez, a vattacukor-felhők karnyújtásnyira úszkálnak az égen. Kiszakadni a nyüzsgő városi forgatagból a természetbe, tanulni a lassulást, egyben alkotni valami egyedit – ez a tevékeny kikapcsolódás a fő cél. A napfény, tiszta levegő, kilátás a Jakab-hegyre és a Mecsekre, vadvirágok, felhőpamacsok… mind rávarázsolódnak a selyemkendőkre, amelyeket természetesen az alkotók haza is vihetnek.

A 6 éves kortól ajánlott foglalkozáson minden anyagot és festéket biztosítunk.

Maximális létszám: 8 fő.

Előzetes bejelentkezés és időpont egyeztetés szükséges: meleghandrea@gmail.com

Cím: 7634 Pécs, Ürögi határút 66.  Tel.: +36 30 9473800

CÍM: 7634 Pécs, Ürögi határút 66.

Telefon: +36309473800

E-mail:meleghandrea@gmail.com