Új Pécsi Vásárcsarnok

Egy új pécsi vásárcsarnok megépítésének igénye már több, mint egy évtizeddel ezelőtt is felmerült, hiszen a meglévő vásárcsarnok sem belső szerkezetében, sem külső állapotában nem igazodik a mai kor elvárásaihoz. Az új Vásárcsarnok funkciói:

MEGKÖZELÍTHETŐSÉG

Az épület fő bejáratai az épület északi oldalán találhatók, de a létesítmény a Bajcsy-Zsilinszky utca felől, nyugatról is megközelíthető. Az árufeltöltés és a gazdasági bejáratok a déli és keleti oldalra tájoltak, így a különböző funkciók közlekedése szétválasztásra került. Új parkolóhelyek kerülnek kialakításra az épület környezetében az eddigiek mellett. A Vásárcsarnok dolgozói/ üzemeltetői parkolója a gazdasági udvarban kap helyet.

TECHNOLÓGIA

Az épületben korszerű erősáramú-, gépészeti és gyengeáramú rendszerek kerülnek kialakításra. A termékek tárolása modern hűtőkamrában lesz biztosított. A létesítmény tetején napelemek is elhelyezésre kerülnek, továbbá a teljes épület hűtött és szellőztetett lesz.

ÁRUSÍTÓ HELYEK

Az északi oldalon asztali elárusítóhelyek lesznek 3000 négyzetméteren, itt éttermek, ételudvar, hús- és hentesáru üzletek, pékségek is helyet kapnak.

EGYÉB FUNKCIÓK

A vásárcsarnok épületében különálló étterem és gyógyszertár is lesz, továbbá nagyméretű nyilvános vizesblokk.

CÍM: 7622 Pécs Zólyom utca 4.

Telefon: 06 20 276 0276

E-mail:pecsivasarcsarnok@pvh.hu